kidney-bean-timelapse-moss-and-fog-2
U VAZDUHU · urban flash

U naše vreme, učenici su u petom razredu u okviru biologije imali zadatak da u svom domu zasade jedno seme pasulja i posmatraju kako ono raste narednih nedelja.

Nismo upoznati sa tim da li je ova praksa i dalje aktuelna u srpskim školama, ali to više nije toliko bitno, budući da sada postoji mnogo bolji način da se vidi kako izgleda razvoj jedne biljke, od semena pa do novog ploda, i to za svega 3 minuta!

U pitanju je tzv. time-lapse video koji 25 dana u životu jedne biljke kompresuje u 189 sekundi. Možemo videti rast pasulja i iznad i ispod zemlje, a sve je propraćeno prelepim zvucima valcera Na lepom plavom Dunavu Johana Štrausa II. Ako vam se dopadne ovaj video, na ovoj adresi možete pogledati još jedan u istom stilu, s tim da je u njemu prikazan rast spanaća.

Jamie Dornan Zašto smo opsednuti bogatim ljudima? Bugarski keks Zašto kažeš keks a misliš na seks? 5ab52149a0febdf2378b4567-960-6481 Navike kojima treba reći zbogom pre 30. godine page-cover-lutke Lutke iz izloga koje čine šoping zabavnijim · · · · ·