"Computer Show" - video radovi koji parodiraju savremenu tehnologiju
U VAZDUHU · urban flash

Nova serija na YouTube-u zamišljena je kao parodija nekada popularne PBS-ove serije “ Computer Chronicles“ i trebalo bi da nas nasmeje, razgali i ukaže na to, koliki je put čovečanstvo prešlo zahvaljujući tehnološkim dostignućima, pre svega u oblasti telekomunikacija i informatičkih dostignuća. Ova serija je zamišljena kao susret čoveka starog kova, oličenog u voditelju i domaćinu serije, Adamu Lisagoru i njegovih gostiju koji su mladi, puni entuzijazma i vere u napredak čovečanstva, upravo kroz svet kompjutera.

Za one koji veruju da smo danas mnogo srećniji, uspešniji i kreativniji, nego što smo to bili tokom ranih osamdesetih, kada bi prema scenariju, ova serija trebalo da se odvija, možda će ovako nešto i biti smešno, a za one koji veruju da zavisnost od društvenih mreža, ili interneta uopšte, polako ali sigurno opseda svetsku populaciju, Computer Show može se učiniti kao još jedna stvar koju možete ispratiti na YouTube-u, ako baš ništa drugo, možda i pametnije, nemate da radite… Uzmite u obzir da i sami autori ove parodije vešto vagaju između oduševljenja novim tehnološkim dostignućima i prevrednovanjima koja su zadesila čoveka i sve ono što je smatrao značajnim dok se prvi put nije konektovao na net, putem recimo dial-up-a.

Pogledajte na koji način se tvorci serije Computer Show bave temom povezanosti računara i umetnosti.

Evolucija muških naočara Evolucija muških naočara – od 1930. do danas Le Cube i MTV protiv poznatih Le Cube: MTV se narugao Madonni, Justinu Bieberu, Kanye Westu i drugima Zavisnost od mobilnog telefona Oči u oči sa zavisnošću od mobilnog telefona Lutke kao idoli Wendy Tsao Dečje lutke koje slave prave legende · ·