"Čudo sa Hadsona" stiglo u bioskope
KULTURA · film/TV

Drage filmadžije, u bioskope je stiglo najnovije ostvarenje Klinta Istvuda „Čudo sa Hadsona“ („Sully“) sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi. Povodom premijere ovog vrhunskog filmskog ostvarenja posetioci bioskopa Cineplexx Delta City i Cinestar Novi Sad imaće priliku da pogledaju i gala izložbu maketa putničkih aviona. Od malih do onih u velikim razmerama. U ova dva bioskopa biće izložene verne i vrhunski izrađene replike najpoznatijih aviona a u kolekciji turističke agencije FlyFly Travel.

Pre sedam godina svet je ostao u šoku gledajući na vestima snimke putničkog aviona koji je uspeo da sleti na njujoršku reku Hadson nakon ozbiljnog kvara na oba motora a da pritom svi putnici i članovi posade prođu nepovređeno. Ono šta svet u tom trenutku nije video i nije znao jeste da se u upravo tada stvorio novi moderni heroj, kapetan aviona Čezli Sali Salenberger.

Ove godine Klint Istvud je odlučio da nam ispriča priču o ovom junaku i o događaju koji je potresao svet a ulogu junaka dodelio nenadmašnom prvaku Holivuda Tomu Henksu. Istvud i Henks ostvarili su zajedno vrhunski biografski film i na platno doneli svu dramatičnost originalnog događaja. Avion US Airwaysa na letu 1549 poleteo je sa njujorškog aerodroma LaGuardia za Šarlot u Severnoj Karolini, ali je ubrzo nakon poletanja pilot javio kontroli leta da se avion sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora.

Pilot Salenberger je tada odlučio da sleti na reku Hadson, a putnici su kasnije pričali kako je avion glatko sleteo na površinu vode i ostao da pluta jer su avionu bili ugašeni motori. Međutim, iako je Sali u javnosti bio prikazan kao pilot s izuzetnim sposobnostima, istraga bi mogla pokazati drugačije te mu uništiti reputaciju i karijeru.


Foto izvor: http://static.srcdn.com/ Svi trejleri za šestu sezonu serije „American Horror Story“ na jednom mestu bu Zašto je Miranda iz serije „Seks i grad“ carica The Young Pope „The Young Pope“ – nova serija Paola Sorrentina gu Najbolje obučene heroine Hičkokovih filmova ·