Death Team
KULTURA · muzika

Što se pop muzičke scene tiče, Taylor Swift je izgleda trudna, Britney Sprears odavno nema na muzičkom nebu, ali zato u spas scene stiže muzika sa severa Evrope. Iz zemlje grupe ABBA , pojavili su se Death Team i osvojili ceo svet. Polako ali sigurno.

Death Team, muzički tandem iz Švedske opisuju kao zarazni rep-pop duo koji je karika koja je nedostajala izmđu muzike grupe ABBA i Eminema, Death Gripsa, Daphne i Celeste. Možda vam zvuči previše ambiciozno, ali Johen Rafael Tilli i Mayka Edd su nova atrakcija na muzičkoj mapi sveta. Oni stvaraju pametnu muziku i daleko su od one hit wondera i veoma pažljivo grade svoju karijeru.

Death Team vidi muziku kao prostor za igranje i bez sumnje to rade sjajano. Sami tvrde da je Šveđanima pop muzika u upisana u DNK, ali oni koketiraju i sa repom i sa opsanim gitarskim rifovima u svojim stvarima. Cela Evropa već počinje da priča o njima, u Švedskoj su odavno poznati, a klinci ih obožavaju. A svi znamo da su deca najiskrenija publika. Koliko sjajno zvuči uverite se u nastavku članka, na Soundcloud profilu benda.

Ukoliko volite elektro pop muziku koja dolazi iz skandinavskih zemalja, imaćete priliku da u subotu, 5.11. u klubu Ljutić čujete još dosta pesama u okviru Iz drugog ugla: Skandinavija večeri. Više informacija o tome pogledajte ovde.

Ian Gillan Ian Gillan sa simfonijskim orkestrom u Sava Centru IvanaVucic3 cover Tri koncerta Gibonnija u Beogradu! Vivaldiano Vivaldiano: 3D koncertni spektakl u Kombank Areni JoseJames_PhotobyJanetteBeckman_5 Hose Džejms po prvi put stiže u Beograd ·