1556786570_opheliasocial
KULTURA · film/TV

Od 28. juna u svetskim bioskopima počinje da se prikazuje drama „Ofelija“ u kojoj glavne uloge tumače Dejzi Ridli, Naomi Vots, Klajv Oven, Džordž Mekej i Tom Felton. To je filmska adaptacija istoimenog romana američke spisateljice Lise Klajn koji je posvećen čuvenom ženskom liku iz Šekspirove drame „Hamlet“.

Film se dešava u 14. veku u Danskoj. Glavna junakinja Ofelija (Ridli) je mlada i lepa devojka koja dobija poziv od kraljice Gertrude (Vots) da dođe na njen dvor Elzinor. Tamo će je primetiti mladi princ Hamlet (Mekej) i između njih će se razviti velika romansa. Nakon ubistva njegovog oca i dolaska na presto njegovog strica Klaudija (Oven), Hamlet će biti opsednut osvetom koja će dovesti u pitanje stabilnost kraljevstva, a Ofeliju ostaviti pred teškim izborom. Ona će morati da odluči da li će da ostane verna svojoj ljubavi i tako rizikuje svoj položaj i život ili će prihvatiti savet svog oca Polonija i brata Laerta i prekinuti svoju vezu sa Hamletom.

cover www.independent.co.uk TV astrologija: Idealna serija za svaki horoskopski znak page-game-of-thrones Zavirite iza scene serije „Game of Thrones“ 12065460-588730354-1552938699-728-aa8f9a28c3-cover Ko je stvarno bio glavni lik serije „Prijatelji“? gemini-man-poster Vil Smit protiv Vila Smita u akcionom trileru „Gemini Man“ · · · ·