the-post-2
KULTURA · film/TV

Najnovije ostvarenje Stivena Spilberga „Doušnik” od danas će biti prikazivano u bioskopima u Srbiji. Film u čijem su stvaranju učestvovala najpoznatija imena Holivuda: Spilberg kao reditelj, Tom Henks i Meril Strip u glavnim ulogama i Džon Vilijams kao kompozitor muzike.

Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oskarovka Meril Strip i dvostruki Oskarovac Tom Henks po prvi put zajedno u istorijskoj političkoj drami Stivena Spilberga. Radi se o istinitom događaju i aferi Pentagon Papers, odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine. Radnja je fokusirana  na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Elsberg dostavio novinarima.

Uz ova dva velikana američke glume, Spilberg  je okupio stvarno impresivnu postavu glumaca: Alison Bri, Keri Kun , Dejvid Kros…Uz uzbudljivu priču, genijalne glumce, verujemo odličan scenario i rediteljsku palicu, očekujemo dramu koja će ući u trku za Oscara.

oscar-2103653_960_720_cover Ko su favoriti za 90. Oskara? patuljcicover Premijera domaće komedije „Patuljci s naslovnih strana“ u Sava Centru landscape-1515081449-1 Kultni glumci čije karijere propadaju 1229242cover 5 dokumentaraca o vašim omiljenim piscima · · · · ·