Drvo
U VAZDUHU · urban flash

Čarobni pasulj koji može da se vine visoko u nebo, jabuka koja otruje princezu i druge biljke ovakvih moći do sada su bile samo deo bajki, ali u 21. veku, očigledno je sve moguće. Zahvaljujući umetniku i profesoru sa Univerziteta Syracuse, Samu Van Akenu u SAD-u postoji stablo na kojem raste čak četrdeset različitih plodova.

Obično se na jednom stablu možete tokom ranog leta ili jeseni zasladiti medenim plodovima prirode, ali sa Samovog stabla možete jesti kajsije, šljive, trešnje, breskve, nektarine, bademe i drugo voće.

Još od rane mladosti ovog čoveka je zainteresovao fenomen kalemljenja biljaka koje su višegodišnje i čiji nam plodovi obično znače osveženje tokom toplih letnjih dana. Za prave domaćice jedno ovakvo stablo značilo bi daleko više vremena provedenog u kući i pripremi slasne zimnice, a mnogo manje obigravanje po pijačnim tezgama u potrazi za pravim plodom koji će završiti u kompotu.

Sam van Aken je ipak predložio nešto romantičniju funkciju za svoje stablo, ističući kako je cvetanje u proleće ovakvog drveta izuzetan prizor, te je naveo da bi ovakva drveća mogla da budu zasađena a potom i svojevremeno kalemljena kako bi se na kraju postavila pored kulturnih spomenika, poznatih biblioteka i muzeja, i velikom broju ljudi otkrila svoju magičnu lepotu!

Stvari koje će razumeti samo oni koji vole puno da spavaju Stvari koje će razumeti samo oni koji vole puno da spavaju Slučajnost ili ne Duhovite kombinacije: Ima li slučajnosti u svakodnevici hello-kitty-breakfast Doručkujte u Hello Kitty hotelu Životinje iza kamere Životinje kao fotografi ·