Cafe Society
KULTURA · film/TV

„Cafe Society“ je romantična komedija u režiji Woodyja Allena, koja će otvoriti ovogodišnji filmski festival u Kanu.

Ovo je treći put da ovaj američki reditelj ima čast i privilegiju da otvori ovaj prestižni evropski filmski festival svojim ostvarenjem, a ako je verovati trejleru – čini se da se Allen nakon mnogo lutanja, vratio na staze proverene slave i neodvojivog kvaliteta.

Ako se do sada niste zaljubili u Kristen Stewart, verovatno je vaše vreme isteklo, a otpornost na njen suptilan šarm konačno došla do izraza. Tako nekako se oseća i glumac Jesse Eisenberg koji igra glavnu mušku ulogu i to momka koji polazi na studije sa planom da bude smešten kod imućnog i vrlo čuvenog rođaka, ali čime se onaj zapravo bavi teško je ustanoviti odmah i na početku!

Cafe Society je sav satkan od sitnih i veoma duhovitih zapleta, kao da su u pitanju scene iz pozorišta. U filmu se pored evociranja starog Holivuda i mladih „ptičica“ (Jesse Eisenberg i Kristen Stewart), pojavljuje i mnogo poznatih imena – Blake Lively, Steve Carell, Parker Posey, Corey Stoll, Ken Stott.

The Dressmaker Šapnite svima: Kostimi iz filma „The Dressmaker“ su sjajni Carrie Fisher, John Belushi 10 glumaca koji su svoje uloge ostvarili uz pomoć droge Superheroji na filmu Još jedna superherojska filmska lista Dobra žena, Rascep Dvostruki prikaz: „Dobra žena“ i „Procep“ · ·