Džejson Stejtam
KULTURA · film/TV

Nakon skoro 20 godina od objave, filmska adaptacija bestselera o gigantskoj ajkuli će uskoro isplivati i na veliko platno. Reč je o SF spektaklu, „Megalodon: predator iz dalekih dubina“.

Film u bioskope stiže sutra, u distribuciji Blitz Filma, te u slučaju da ste dobri plivači i da se ne plašite morskih dubina, evo razloga da prošetate do bioskopa…

U dubinama Tihog okeana, ronilac Džonas Tejlor našao se licem u lice s najvećim i najagresivnijim predatorom u istoriji životinjskog carstva. Tejlora progone sećanja o ovom događaju jer je siguran da je svojim očima video ono što ne može dokazatiCarcharodona megalodona, praistorijsku vrstu morskog psa, pretka velike bele ajkule. Otpisan kao ludak koji pati od posttraumatskog stresnog poremećaja, Tejlor odbija da zaboravi i ono što ga je snašlo u dubinima okeana i što ga je skoro koštalo života.

Uz jednog doktora paleontologije proveo je godine u teoretisanju, pisanju i predavanjima o mogućnostima da se Meg i dalje hrani u najdubljim dubinama mora. Uz pomoć jednog starog prijatelja i high-tech minijaturne podmornice vraća se u dubine Tihog okeana gde će se suočiti sa užasom koji ni u svojim najgorim noćnim morama nije mogao zamisliti.

Režiju filma potpisuje Jon Turteltaub, a glumačku postavu čine Jason Statham, Li Bing-Bing, Cliff Curtis, Rainn Wilson, Ruby Rose, Winston Chao, Page Kennedy, Jessica McNamee, Ólafur Darris Ólafsson, Sophia Shuya Cai i Masi Oka.

COLD WAR pic03 Novi filmovi sa Sarajevskog filmskog festivala 2018. A VERY ENGLISH SCANDAL 2018 pic City letnja preporuka #43: TV serija „A Very English Scandal“ wHO IS AMERICA TV fenomen godine: „Who is America?“ Saše Barona Koena screen-shot-2018-08-02-at-7-58-19-am Zašto Tom Hardi izgleda neprepoznatljivo? · · · · ·