Eddie Redmayne
KULTURA · film/TV

Već je dobio jednu nagradu koju dodjeljuje američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka, a izgleda da se Eddie Redmayne sprema da je ponovo osvoji. Prvi trejler za film „The Danish Girl“ se pojavio, i ostavio nas takoreći bez teksta jer u njemu Redmayne igra transrodnu osobu, Einar Wegener.

Eddie Redmayne je svojim tumačenjem genijalnog Stephena Hawkinga u filmu The Theory of Everything mnoge ljubitelje filma i glume ostavio bez daha, a njegov novi glumački izazov otišao je nekoliko koraka dalje onda kada je odlučio da igra Einara Wegenera, jednog od pionira transrodne zajednice.

U filmu igra i Alicia Vikander, kao Einarova žena Gerda, dok režiju potpisuje Tom Hooper (The King’s Speech, Les Miserables).
Wegener je bio danski umetnik koji se smatra jednim od prvih ljudi koji se tridesetih godina 20. veka podvrgao operaciji promene pola. Pogledajte trejler i recite, nije li Redmayne gotovo idealan za ulogu koja od glumca zahteva i snagu i fragilnost.

Wolf-Hall-Episode-Icon-Images_E1_1920X1080 Wolf Hall – nova odlična britanska serija Dead Lake Horror & Wine Festival Spremite se za prvo izdanje Dead Lake Horror & Wine Festivala! Pokažite mi heroja TV preporuka: „Pokažite mi heroja“ wES cRAVEN Odlazak gospodara horora: Wes Craven (1939-2015) ·