Ema votson "Kolonija"
KULTURA · film/TV

Filmski zaplet se gradi oko priče o ljubavi između mlade stjuardese Lene i njenog momka, političkog aktiviste Danijela, čija ljubav biva prekinuta voljom moćnika. Lena (Ema Votson) odlazi sa dečkom u Čile, ali njega za vreme vojnog puča odvode Pinočeve tajne jedinice. Kolonija je predstavljena kao dobrotvorna misija predvođena propovednikom Polom Šaferom, ali zapravo, to je mesto sa koga je nemoguće pobeći.

Lena odlučuje da se priključi tom kultu, ne bi li pronašla Daniela i pokušala da ga izbavi sa ovog surovog mesta. Kolonija otkriva život unutar kulta koji kao paravan koristi veru kojom opravdava svoje monstruozne zločine. Film govori prvenstveno o snazi ljubavi i prevazilaženju sopstvenih barijera ali takođe o gubicima na koje ne pristajemo.

Kolonija je film nemačkog režisera Floriana Galenbergerga (Florian Gallenberger) koji u svojoj karijeri ima Oskara za kratki film Quiero Ser.., 2001. godine, snimljen u Meksiku. Premijerno je prikazan na Filmskom Festivalu u Torontu kao i Berlinskom Filmskom Festivalu.

Daniel (Daniel Bril) nemački glumac španskog porekla, započeo je glumačku karijeru 2003. godine u debitantskom filmu Zbogom Lenjine, koji je dobio šire priznanje i kritike koje su mi omogućile Evropsku i Nemačku filmsku nagradu za najboljeg glumca. Međunarodnoj publici je poznat po ulogama u filmovima Bornov Ultimatum, Prokletnici i Dame u lavandi.

ui Filmovi o kojima ćete misliti i dugo nakon gledanja ui „Personal Shopper“ novi film Kristen Stewart Španski metar Španski Road Movie: Počinje ciklus španskih filmova o putovanjima RODE-U-BIOSKOPIMA-OD-20.OKTOBRA-hqdefault.jpg Film „Rode“ ovog oktobra donosi magiju · ·