king-lear-trailer-700x300
KULTURA · film/TV

Veruje se da je „Kralj Lir“, jedna od najpoznatijih Šekspirovih tragedija, napisan davne 1605. godine. Na Amazon Prime servisu će uskoro biti prikazana nova filmska verzija tragedije, s tim da se ona dešava u alternativnoj verziji sadašnjosti u kojoj se najveća moć u Engleskoj i dalje nalazi u rukama kraljevske porodice.

Entoni Hopkins glumi već ostarelog kralja Lira, koji odlučuje da podeli svoje kraljevstvo svojim trima ćerkima na način da one koje ga najviše vole i poštuju dobiju najveći deo teritorije. Lukavoj Gonerili (Ema Tompson) i njenoj sestri Regani (Emili Votson) polazi za rukom da ubede oca da zaslužuju da ga naslede, dok najpoštenija od njih, Kordelija (Florens Pju), odbija da mu laska pa iz tog razloga biva proterana iz kraljevstva. Ubrzo će se, međutim, pokazati da je Lir doneo pogrešnu odluku koja će imati katastrofalne posledice po njegovo kraljevstvo.

Novu filmsku adaptaciju Kralja Lira je režirao Ričard Ejr, a premijera ove poznate Šekspirove tragedija je zakazana za 28. septembar na Amazon Prime-u.

Jutro će promeniti sve Premijera nove srpske serije (one) koja će promeniti sve Screen-Shot-2018-08-13-at-6.05.11-PM Pogledajte trejler za seriju „Romanovi“ 1 Naslovna fotografija - Pet Sematary (ilustracija Mike Saputo) 10 književnih dela Stivena Kinga koja će uskoro biti ekranizovana COUNTERPART 2018 pic City letnja preporuka #57: TV serija „Counterpart“ · · ·