ples
KULTURA · PLES

Svetski poznat koreograf Travis Wall osmislio je kreativan način da predstavi razliku u godinama i proticanje vremena. Jedan naspram drugog, mladi plesač J. T. i stariji kolega Robert koji pri virtuelnom ogledalu imitiraju pokrete jedan drugog, a gledaoci tokom performansa shvataju gde leži ključ sreće u životu.

Muškarac i dečak igraju ispred improvizovanog ogledala, sinhronizovano, i na taj način nastoje da pokažu osmišljenu poentu. Šta je ključ sreće, šta je ono što su odrasli zaboravili? Da li je to možda dete u svakome od nas. Da, mnogi kada odrastu zaborave na dete u sebi, a u tome je ključ sreće u životu.

Sada zvuči lako, kada vam neko sve otkrije. Ova koreografija je gledaoce širom sveta dovela do suza, i postala je apsolutni virtuelni hit. Ukoliko vam se ovaj ples dopao, u nastavku članka pogledajte još jednu koreografiju Travisa Walla.

Beogradski festival igre Radionica Patrika Rampa Balet Goli ples kroz Njujork Samo moje - autorka Jelena Jankovic 2 Deveti „KONDENZ“ festival savremenog plesa CWalken đuska Christopher Walken baš voli da đuska · ·