Film "Lav" u bioskopima
KULTURA · film/TV

Film koji je kritika već nahvalila „Lav“ (Lion) od četvrtka biće redovno prikazivan u domaćim bioskopima. Film je imao svoju premijeru na Toronto International Film Festival gde su ga svetski kritičari proglasili remek delom i jednom od najboljih drama u modernoj kinematografiji. A posebno je pohvaljena gluma Nikol Kidman koja je još jednom potvrdila svoj status prvakinje Holivuda.

Petogodišnji Saro se izgubio i voz ga odvodi daleko od njegovog doma i porodice. Nekako uspeva da preživi na ulici i da izbegne brojne opasnosti pre nego što završi u sirotištu koje i nije baš neko sigurno utočište. Konačno ga usvaja par iz Australije i pronalazi ljubav i sigurnost odrastajući u Hobartu. Ne želeći da povredi osećanja svojih usvojitelja, Saro potiskuje svoju prošlost i nadu da će ipak pronaći svoju izgubljenu majku i brata. No, slučajni susret s grupicom Indijaca budi njegovu potisnutu čežnju. Naoružan s nekoliko uspomena i uz pomoć nove tehnologije poznate kao Google Earth, Saro kreće u jednu od najizazovnijih potraga modernog doba.

Na temelju memoara A Long Way Home autora Sarooua Brierleyja, film Lav režirao je Gart Dejvis (Top Of The Lake) prema scenariju Luka Dejvisa (Candy, Life). Film okuplja glumačku podelu koju čine Dev Patel (Slumdog Millionaire, The Best Exotic Marigold Hotel), oskarovka Nikol Kidman (Paddington, The Hours), za Oscara nominovani glumci Roni Mara (Carol, The Girl With The Dragon Tattoo) i David Venham (Top of the Lake, 300), kao i Navazudin Sidikii, Prianka Bos i Sani Pavar.

„Manifesto" sa Cate Blanchett Trejler za „Manifesto“ sa Cate Blanchett serije Oni nisu voleli serije u kojima su igrali braća Najbolja filmska braća serije Najiščekivanije serije u 2017. · · ·