"Predgrađe"
KULTURA · film/TV

Čast da zatvori ovogodišnju filmsku reviju Cinemafest ima veliki hit Braće Koen i Džordža Klunija ’’Predgrađe’’(Suburbicon), koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji gde je osvojio nekoliko nagrada: Džordž Kluni nagradu za režiju, Fondazione Mimmo Rotella, i nagradu Fragiacomo, Džulijen Mur nagradu Franca Sozzani koja je dodeljena ove godine po prvi put u znak sećanja na čuvenu novinarku i urednicu italijanskog Vogue magazina, a Kluni je takođe bio u nominacijama i za Zlatnog Lava.

U sredu 8. novembra u 20h gledaoci u Sava centru imaće priliku da uživaju u napetoj kriminalističkoj priči čija je radnja smeštena u pedesetim godinama prošlog veka.

Idilična prigradska zajednica, sa sličnim kućama i urednim travnjacima, deluje kao idealno mesto za podizanje porodice. No, savršena slika je samo paravan za mračnu istinu satkanu od izdaje, nasilja i prevare.

Ne propustite maestralnu glumu Meta Dejmona, Džulijan Mur i Oskara Ajzaka i film za kojeg se traži karta više!

Ulaznice se  mogu naći na prodajnim mestima Sava centra, Eventima, Cineplexxa u Beogradu, Kragujevcu i Nišu kao i online na cinemafest.rs  i eventim.rs.

 

Ubistvo u Orjent Ekspresu Top 10 filmova koji se zbivaju u vozovima (a tu je i bonus!) Foto: Privatna arhiva Premijera dokumentarca „Zarobljeno vreme“ o Peci Popoviću Naslovna fotografija - detalj sa postera filma Tor Ragnarok (foto movieweb.com) Koliko je moćan novi film o Toru? I Am Not Your Negro Slobodna Zona na bis u Dvorani kulturnog centra i Domu omladine Beograda · · ·