iss-google-street-view-7_cover
U VAZDUHU · tech/web

Više ne treba da budete astronaut da biste videli kako izgleda život i okruženje na Međunarodnoj svemirskoj stanici, veštačkom satelitu lansiranom 1998. u nisku Zemljinu orbitu. Na tome možete zahvaliti genijalnoj aplikaciji Google Street View i astronautu Thomasu Pesquetu, koji je šest meseci proveo na ovoj stanici i za to vreme fotografisao njenu unutrašnjost.

Svoju virtuelnu turu u stanici možete početi OVDE. Prošetajte se različitim prostorijama i zumirajte detalje koje vas zanimaju. Google vam pruža mogućnost i da pročitate zanimljive informacije o mnogima od njih.

Na početku će vas sigurno iznenaditi količina stvari koje se nalaze na stanici. Zbog nepostojanja gravitacije one moraju da budu zalepljene ili zavezane za zidove, a na taj način i oslobađaju prostor za kretanje astronauta u prostorijama stanice.

Saznajte još mnogo interesantnih informacija u vezi Međunarodne svemirske stanice samostalnim istraživanjem na Google Street View platformi.

helmfon-hochu-rayu-4_cover Helmfon: Kaciga za izolaciju od kolega na poslu 3_nintendo-switch_3_cover Hleba i igara Samsung predstavio uredjaje iz Phone+ ekosistema i uredjaje iz J serije 05 Samsung: Uređaji iz Phone+ i Galaxy J porodice i u Srbiji amabrush-toothbrush-designboom-04 Pranje zuba novim uređajem za svega 10 sekundi · ·