Google Deep Mind veštačka inteligencija je upravo naučila sebe do hada
U VAZDUHU · tech/web

Kompanija Google se u poslednjih nekoliko godina u okviru projekta DeepMind intenzivno bavi razvojem tehnologije veštačke inteligencije. Poznati IT gigant je ovih dana objavio jedan od najvećih rezultata svojih eksperimenata. U pitanju je video klip u kome, između ostalog, možemo videti humanoidnu figuru koja nespretno hoda, trči i izbegava prepreke koje su programeri postavili ispred nje. Ako mislite da nema ništa epohalno u vezi ovoga, napomenućemo vam da figura nije programirana da bi se kretala, već je to u potpunosti naučila sama. Rezultati su istovremeno urnebesni i jezivi, u zavisnosti od toga koliko verujete u pesimistični scenario u kome će u budućnosti mašine vladati ljudima.

Sve što su programeri obezbedili ovoj figuri u simulaciji su senzori za teren na kojem se kreće. Takođe su joj date instrukcije da stigne iz tačke A u tačku B. Figura je morala da nauči da hoda praktično od nule, sistemom pokušaja i pogrešaka. Na kraju je došla do nečega što je vrlo blisko ljudskom kretanju, uz dosta manijakalnog mlataranja ruku, što za ljude baš i nije karakteristično. U video klipu koji vam predstavljamo možete videti kako to izgleda.

Mi ćemo i dalje pomno pratiti bitna dešavanja u ovoj zanimljivoj naučnotehnološkoj oblasti i nastaviti da vas obaveštavamo o njima.

Stvarna verzija popularne igrice Angry Birds Stvarna verzija popularne igrice Angry Birds perfect-selfie-app-1_cover Aplikacija za savršene selfije Moto Z2 Force Motorola najavila Moto Z2 Force i 360 Camera Moto Mod Telenor Forum mladih, proslogodisnje pobednice Jovana Daljeic i Tamara Kojic Još 15 dana za prijavu na Telenor forum mladih 2017 · · ·