Moja genijalna prijateljica
KULTURA · film/TV

Distributerska kuća Five Stars, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i izdavačka kuća Booka tokom Nedelje italijanskog jezika 20, 21, i 22. oktobra u Beogradu, Subotici i Novom Sadu organizuju specijalne projekcije filma Groznica Ferante!

Ovaj dokumentarac je priča o „ludilu“ nazvanom Ferante, osobi koju književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju najznačajnijim savremenim italijanskim piscem čije su knjige prodate u preko 5 miliona primeraka širom sveta.

Zahvajujući megapopularnosti Napuljske tetralogije i misterioznom identitetu autorke, Ferante je postala globalna literarna senzacija. Magazin Time proglasio ju je za jednu od 100 najuticajnijih osoba na svetu, a njena izdanja grozničavo se očekuju u knjižarama širom sveta. Publika u sva tri grada na premijeri će imati priliku da se druži i razgovara sa rediteljem filma Groznica Ferante Đakomom Durzijem. Posetioci će na događaju uz poseban popust od 20% moći da kupe knjige Elene Ferante.

Dvorana Kulturnog centra Beograda, subota 20.10.
18.00h Prva projekcija
19.30h Razgovor sa rediteljem
20.00h Druga projekcija

Eurocinema Subotica, nedelja 21.10.
19.00h Projekcija i razgovor sa rediteljem

Kulturni centar Novog Sada, ponedeljak 22.10.
19.00h Projekcija i razgovor sa rediteljem


the-mule-cover Pogledajte trejler za novi Klint Istvudov film „The Mule“ action-movies-768x432 10 najboljih akcionih filmova poslednje dekade 3af_vice Kristijan Bejl je Dik Čejni u filmu o bivšem američkom potpredsedniku Jutro će promeniti sve Pogledajte OVDE prvu epizodu serije „Jutro će promeniti sve“ · · · ·