Hardcore Henry
KULTURA · film/TV

„Hardcore Henry“ je prvi film u istoriji kinematografije koji je snimljen iz prvog lica, odnosno kadriran iz perspektive glavnog junaka. Na ovaj način publika stiče utisak da dešavanja u filmu prati„iz glave“glavnog protagoniste. Dok gledate ovaj film imaćete utisak da ste glavni lik u igrici.

Tim naučnika vasrksava agenta Henrija kao kibernetskog-supervojnika koji se ne seća ničega iz svoje prošlosti. Šalju ga na misiju protiv „gospodara rata“ Akana koji želi da napravi svoju nepobedivu armiju bio-vojnika.

Ovaj film snimljen je u potpunosti uz pomoć minijaturne kamere GoPro Hero4. Autori filma su morali ekskluzivno za potrebe snimanja da konstruišu posebnu masku (rig) koju je glumac nosio na glavi zajedno sa kamerom, a kako bi na najrealniji mogući način mogao da snimi dešavanja u filmu, ali iz perspektive prvog lica.

Na pretpremijera širom sveta film je pobrao uglavnom pozitivne kritike. Film je za samo jedan dan prikazivanja u Americi zaradio preko 10.000.000 dolara i drži ukupno 84% pozitivnih kritika na agregatoru Roten Tomatoes.

Film je režirao Ilya Naishuler, a film nam predstavlja potpuno novu ekipu glumaca među kojima su Shartlo Copley i Danila Kozlovsky kao i jedno poznato ime, a to je Tim Roth.

Mladost „Mladost“ film slavnog reditelja Paola Sorentina napokon u bioskopima Dobra žena Mirjana Karanović sa filmom “Dobra žena” putuje po Srbiji Edi Orao TOP 5: Najbolje sportske „dramedije“ Say Hello to my Little Friend 100 filmskih inserata: Najbolje rečenice pred ubistvo