Žižek - Hermeneutika toaleta
U VAZDUHU · urban flash

Ako ste prespavali taj čas filozofije, hermeneutika je disciplina koja se bavi metodologijom tumačenja. Uglavnom se koristi u istraživanju filozofije i biblijskih tekstova, ali u ovom medijskom svetu, čak i filozofi moraju da posegnu za narodskim temama, kao što su razlike u konstrukciji WC šolja.

Bez obzira da li ga smatrate ozbiljnim filozofom ili intelektualnim komedijantom, Slavoj Žižek je sigurno filozof koji danas privlači najviše pažnje na svetu. Činjenica da svoje teze potkrepljuje primerima iz pop kulture ili čistim humorom to samo olakšava.

Kako bi ilustrovao tezu da se ideologija nalazi tamo gde najmanje očekujete, Žižek je sproveo mini uporednu analizu WC šolja u nekoliko evropskih nacija. Pogledajte video iznad, nešto ćete naučiti ili ćete se barem malo nasmejati.

Preteća slova i poruke Slova mogu da ubiju: Zlikovci vas upozoravaju da ne telefonirate dok vozite Automatski nacrt Kakav je to budilnik Arnold Schwarzenegger? Facebook oglasna tabla u selu Internet u stvarnom životu na primeru jednog italijanskog sela Panda sladoled Najluđi primeri lažnog oglašavanja · ·