Ideali ženske lepote kroz istoriju – pogledajte ovaj kratki video
U VAZDUHU · urban flash

Lepota je u oku posmatrača, ali isto to oko može posmatrati stvari drugačije u zavisnosti od toga gde se nalazi i u koji vremenski period posmatra. Sajt Buzzfeed je objavio video klip koji se bavi idealima ženske lepote kroz istoriju, prikazujući kako se forma ženskog tela menjala u skladu sa društvenim okolnostima.

Preko različitih slika, a kasnije i fotografija, uspeli smo da steknemo utisak kako su se žene oblačile kroz istoriju, kao i koji je oblik tela bio poželjan u određenoj epohi. Devojke u ovom spotu nose bele kupaće kostime koji ističu razlike između njihovih tela, a koja su odabrana da predstavljaju različite idealne forme.

Pored edukativne funkcije, ovaj video dokazuje da ne postoji jedan ispravan način tumačenja ženske lepote, nego da je on uvek društveno uslovljen.

Artlexa Chung Ko se krije iza „ArtlexaChung“ Instagram profila? Kad bi Gandi došao na čas joge Kad bi Gandi došao na čas joge Kristian Mensu Kristián Mensa: Kad se ilustracije pomešaju sa stvarnošću Facebook Kako bi izgledao Facebook 1995. godine?