Instant Karma objavila novi spot za pesmu "Pre možda dan ili dva"
KULTURA · muzika

Tokom godina bend Instant Karma pojavljuje se, nestaje, pa se ponovo vraća na malu, ali značajnu srpsku rokenrol scenu. Svoje početke beleže još davnih osamdesetih godina 20. veka, da bi 2007. na Exitu održali jedan od svojih najboljih koncerata ikada, u sastavu : Janković, Rajačić, Igor Pavlović na gitari i Srdjan Kozarev na bubnjevima. Ista postava 2008. ulazi u studio i snima album “Sve Je U Redu Samo Krvarim” koji izlazi u izdanju PGP-a, i koji se smatra politički obojenim i najtvrdji album ovog benda. Sve do danas, kada se pojavio singl „Pre možda dan il dva“ koji najavljuje novi album, nismo znali hoće li se Instant Karma ponovo čuti među još uvek aktuelnim domaćim rock i blues bendovima – ali od danas nemamo nikakvu sumnju da su ovi momci opet sa nama!

Sredinom osamdesetih pevač Aleksandar Janković i gitarista Saša Koso slusajući bendove The Beatles i The Rolling Stones odlučili su da osnuju grupu. Pored pesama ovih klasika u početku su svirali obrade Kingsa, Animalsa i razne druge blues standarde crnih izvođača. Kada su im se pridružili basista Nikola Pavković i bubnjar Predrag Jovanović leta 1986. grupu su nazvali Instant Karma po pesmi jednog od svojih tadasnjih idola Johna Lennona koja je nastala 1970.godine.

Ni posle dvadeset godina na pustoj srpskoj sceni i velikih ličnih padova i nepreboljenih gubitaka Instant Karma nije izgubila svoju oštricu i novim albumom se vraća jača nego pre. Kako kažu članovi benda, čitav novi album posvećen je pokojnom bubnjaru Branislavu Mazalici.

Anastaciacover Anastacia nastupa u Kombank Areni – vodimo vas na koncert triggerfinger Rok trio Triggerfinger nastupa u Barutani albums-2015 10 najboljih albuma u prvoj polovini 2015. MOTORHEAD0000 Neizostavni živi albumi za vašu muzičku kolekciju · ·