Istorija filozofskih ideja u animacijama
KULTURA

Šta nas čini ljudima? Kako je sve počelo? Šta je to Edipov kompleks? Da li imamo slobodnu volju? Ovo su samo neka od filozofskih pitanja prikaznih u sjajnoj kolekciji kratkih animacija posvećenih idejama velikana kao što su Aristotel, Berk, Dekart, Sartr, Platon i mnogi drugi.

Video klipovi su nastali u produkciji BBC radija 4, a za njihov scenario je bio odgovoran filozof Nigel Warburton, inače autor i voditelj podcasta Philosphy Bites. Zanimljive filozofske teme su predstavljene na zabavan način, tako što naraciju poznatih glumaca (Stephen Fry, Harry Shearer, Gillian Anderson i Aidan Turner) prate crteži i animacije koje korespondiraju sa onim o čemu se u tom trenutku govori.

Kompletnoj listi od 47 edukativnih animacija možete pristupiti ovde, a ako još budete gladni znanja iz filozofije nakon njihovog pregleda, preporučujemo vam da saznate više o specifičnim temama i autorima koji vas zanimaju preko nekih od besplatnih internet kurseva ili elektronskih knjiga, kompiliranih od strane sajta Open Culture.

resonate2017._cover 6. Resonate festival u Beogradu Svetski dan(i) poezije u KCB-u U susret Svetskom danu poezije #Kulturna sreda #KulturnaSreda za sve ljubitelje umetnosti zona 2_cover Priča o mjuziklu · · ·