red-sparrowcover
KULTURA · film/TV

„Kada sam bio u Moskvi čuo sam za program tajnih službi u kojem se mladi agenti uče da ne prezaju od bilo kojih sredstava za ispunjenje ciljeva službe. Oni su podučavani da zavode i manipulišu, ali i koriste svoje telo ako je to potrebno. Zvali su ih vrapci. Ona je jedna od njih“, izjavljuje neidentifikovani muškarac u trejleru za špijunski triler „Red Sparrow“.

„Ona“ u ovoj rečenici je Dominika Egorova (Jennifer Lawrence), bivša prima balerina koja je nakon teške povrede prinuđena da promeni karijeru. Sticajem okolnosti ona biva izmanipulisana da postane regrut u novoj školi za tajne agente.

Red Sparrow je režirao Francis Lawrence, koji je vrlo dobro upoznat sa talentima mlade glumice, budući da su već vrlo uspešno sarađivali na snimanju poslednja tri dela Hunger Games sage. Joel Edgerton igra agenta CIA koji pokušava da pridobije glavnu junakinju na svoju stranu.

Ostatak glumačke ekipe čine: Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker i Jeremy Irons. Premijera filma je rezervisana za 2. mart sledeće godine.


Rajan Gosling 7 stvari koje niste znali o „Blejd raneru 2049“ TheCommuter-1cover Liam Neeson ponovo u akciji u filmu „The Commuter“ Tri komedije Nove TV komedije: Comrade Detective, Disjointed, The Tick Bil Skarsgard briljira kao zlocesti Penivajz Filmski prikaz: „To“ · · · · · ·