Kad bi Gandi došao na čas joge
U VAZDUHU · urban flash

Joga koju praktikuju ljudi na Zapadu nema puno dodirnih tačaka sa drevnom disciplinom iz Indije. Kritičari tvrde da instruktori koji podučavaju entuzijaste uopšte ne obraćaju pažnju na duhovnu praksu, već samo izvode fizičke položaje koji su zastupljeni u jogi.

Autori sajta College Humor su odlučili da ovo dokažu tako što će smestiti Gandija na jedan čas joge. Iako predstavlja simbol trpeljivosti i skromnosti, Gandi u ovom kratkom filmu nije mogao da izdrži torturu mlade instruktorke.

Teško je zamisliti pravog Gandija da ovako izgubi strpljenje, ali poznato je da indijski državnik imao jasne stavove po pitanju joge. „Jogi nije čovek koji sedi na podu i radi vežbe disanja. To je čovek koji na sve ljude gleda jednako i pokušava da ih prepozna u sebi,“ izjavio je jednom prilikom novinaru dnevnog lista New York Times.

Kristian Mensu Kristián Mensa: Kad se ilustracije pomešaju sa stvarnošću Facebook Kako bi izgledao Facebook 1995. godine? Rufus Pas koji uživa u spavanju Relikti Hladnog rata Relikti Hladnog rata · ·