Facebook
U VAZDUHU · urban flash

Vratite se na trenutak u godinu 1995. i pokušajte da zamislite kako bi bilo da je tada postojao Facebook. Provera „inbox-a“ preko mobilnog telefona ne bi bila moguća. Pomislite samo koliko je ljudi u to vreme imalo telefon i kako je on izgledao, a šta posedovao od opcija – poziv, poruka i to je to! A onda konekcija na internet preko čuvenog dial up-a koja je bila spora i nije mogla garantovati da se za 20 sekundi od konektovanja nešto nepredviđeno neće dogoditi pa ćete sve morati ispočetka. Dani ranog interneta možda mogu da ostanu deo nečijeg nežnog sećanja, ali Facebook svakako ne bi trebalo teleportovati kroz vreme, makar ne u prošlost.

Komičar Brent Weinbach rešio je da se poigra ovom temom i snimio kratak video u kojem pokazuje kako bi izgledalo da je Facebook bio način komunikacije među mladima u prvoj polovini ’90-ih. Weinbach je uspeo da dočara sve – od smešne garderobe koju smo tada nosili, do jednostavne grafike kakva je krasila mnoge kompjuterske programe.

Rufus Pas koji uživa u spavanju Relikti Hladnog rata Relikti Hladnog rata bucket list 10 stvari koje (ne) moraš da uradiš pre smrti Koja je vaša šifra za e-mail? Koja je vaša šifra za e-mail? · · ·