Kako bi izgledao svet da muškarci doje decu
U VAZDUHU · urban flash

Još jedno neverovatno pitanje kojim se ovih dana bavio BuzzFeed bilo je – da li bi se i koliko razlikovao svet u kojem živimo ukoliko bi muškarci bili ti koji doje decu? Ako nemate u svom najbližem okruženju nekoga ko se već suočavao sa problemima dojenja, poslovnim surovostima novopečenih majki i slično, ovaj video nećete najbolje razumeti.
Da živimo u muškom svetu, to već odavno znamo, ali da je takvom svetu dodeljena i biološka funkcija hranitelja – da li bi sve što nam je poznato zaista ostalo isto?

Na domaćem terenu majke koje doje svoju decu to još uvek ne mogu da rade na javnim mestima i bolje bi im bilo da ne iskušavaju svoju sreću. Ipak, ni u svetu stvari ne stoje svuda mnogo idiličnije, baš kao da neko uporno pokušava da sabira babe i žabe. Umesto da dojenje razumemo i shvatimo kao prirodan prizor, većina gole grudi vezuje za oblik nepristojnog ponašanja u javnosti, pa ih tako kod dojenja i tretira.

Pitamo se zajedno sa tvorcima ovog poučnog videa – da li bi da su muškarci ti koji doje decu stvari bile drugačije, i da li bi u tom slučaju dojenje pa i „izdajanja“ mleka iz grudi bio samo delić nečega što je svakodnevica onih koji imaju potomstvo. Ako je tako, pitamo sve muškarce ovoga sveta – u čemu je razlika između muškaraca i žena te je ista stvar za jedne prirodna, a za druge skandalozna.

Divlje mačke Mjau! 12 divljih mačaka Gladne mace Gladne mačije oči Zsa Zsa And George Osam poznatih dama koje su zaprosile svoje izabranike Bangkok radnja iz 40-ih Zaustavljeni u vremenu – kako izgleda robna kuća iz 60-ih · · · · ·