Automatski nacrt
KULTURA · muzika

Plutajući usred Arktičkog okeana, italijanski pijanista Ludovico Einaudi izveo je svoju kompoziciju koja se zove „Elegija za Arktik“. Zašto je ovo radio usred ledenih vetrova i snega? Ovo je bio koncert za spas okeana i prirode oko njega.

Prelepi srceparajući krajolik Arktika je pod opasnošću uništavanja usled klimatskih promena. I one se već dešavaju. Greenpeace stoji iza ove prigode, ona je deo njihove kampanje kojom se trude da sačuvaju ove impozantne ledenjake. Ludovico Einaudi kaže da je Arktik bio najbolja pozornica na svetu i da je krhkost ovog dela sveta neverovatna, istovremeno je mesto razoružavajuće lepote.

Cilj ove kampanje jeste da se svetu predoči značaj Arktika i da se njegovo uništavanje zaustavi. Koncert je održan nekoliko dana pre sastanka u Tenerifama gde su svetski lideri razgovarali o očuvanja Arktika.


Kim Gordon Nekadašnja članica Sonic Youth predstavila singl “Murdered Out” Mateja Vukašinović Mateja Vukašinović snimio spot kojim promoviše crtać „Hrabri vitez Trenk“ ro Róisín Murphy ima novu pesmu ju Pesme koje su svi slušali devedesetih · ·