catch 22
KULTURA · film/TV

U poslednje vreme, svedoci smo toga da se sve više holivudskih filmskih zvezda vraća na male ekrane posle dužeg perioda. Najnoviji u nizu je Džordž Kluni, koji će ne samo glumiti u mini-seriji „Kvaka 22“, već i biti izvršni producent i reditelj dve njene epizode.

Kvaka 22 je čuveni satirični ratni roman Džozefa Helera, koji je objavljen 1961. godine, a koji pokazuje sve užase i apsurde rata. Već postoji filmska adaptacija iz 1970. godine, ali sada ćemo imati prilike da vidimo ovu priču i u serijskom formatu. Džordž Kluni se tako vraća na televiziju posle 20 godina, iako nije verovao da će njegov naredni projekat uključivati knjigu koju je prvi put čitao pre četiri decenije.

Glavnu ulogu u seriji ima Kristofer Abot, koji tumači mladog pilota užasnutog misijama bombardovanja na koje ga pretpostavljeni šalju. On želi na sve načine da bude otpušten iz službe, makar dokazao svima da je lud. Problem nastaje u tome što neko normalan ne može da dokaže da je lud, a onaj koji poludi nije ni svestan toga i odatle je nastao izraz „kvaka 22“ koji se upotrebljava i u svakodnevnom govoru.

Emitovanje ove mini-serije očekuje se u maju na kanalu Hulu, a do tada, pogledajte prvi trejler i spremite se za ismevanje vojne birokratije i gluposti rata.

_J4A4682.CR2 Provedite Dan zaljubljenih uz Kijanu Rivsa Naslovna fotografija - poster za film Dumbo (izvor cinepolis.com) Diznijevi crtaći koji će uskoro postati igrani filmovi naslovna badlands Spektakularan nastavak serije „Into the Badlands“ ekskluzivno na AMC kanalu 74943 Novi trejler za film „Psi umiru sami” · · ·