_cover
U VAZDUHU · svet

Zamislite beskrajni niz redova knjiga dokle god vam doseže pogled. Jedna biblioteka i knjižara u gradu Jangžou u istočnom delu Kine je svoj prostor transformisala u pravi mali raj za knjiške moljce. Uz par trikova ogledalima, prostor je gotovo sa svih strana okružen knjigama.

Ovo neobično mesto pripada lancu knjižara Žongšuge, koji već ima svoje prodavnice u Šangaju i Hangžou. Prelepi enterijer je dizajnirao XL-Muse Architects studio, a inspiraciju su pronašli u kineskim kanalima i kamenim mostovima, toliko puta pominjanim u klasičnim delima kineskih pesnika Li Baija (8. vek) i Du Moa (9. vek). Glavna ideja projekta je bila da posetioci po ulasku u knjižaru imaju utisak kao da su zaronili u reku knjiga, dok bi svodovi na plafonima trebalo da ih asociraju na mostove.

Pogledajte u video klipu iznad kako izgleda šetati se i uživati u kupovini knjiga i čitanju u ovom svojevrsnom hramu književnosti.

kattenstoet-ypres-32_cover Kattenstoet: Festival mačaka u Belgiji El Helicoide El Helicoide: Tržni centar koji je postao zatvor Dvojnice Fride Kalo Dvojnice Fride Kalo oborile Ginisov rekord Groblje bicikala u Kini Groblje bicikala u Kini · · ·