IpKqCu6RcdI-1020x536
U VAZDUHU · flešbek

Nakon veoma popularnog videa u kome su prikazane promene granica i populacija u Evropi od 400. godine p.n.e. do danas, njegov autor pod imenom Koteru je napravio novi klip koji nas informiše o tome ko je vladao tim zemljama u istom periodu.

Ako vas je zanimalo kako je izgledala mapa Evrope u bilo kom trenutku u poslednjih 2418 godina i koji vladari su živeli u istoj eri, putem ovog zanimljivog videa ćete lako doći do takvih informacija.

Za pozadinsku muziku su izabrane teme iz Kristofer Nolanove trilogije o Betmenu, a video traje nešto manje od 20 minuta. Naravno, možete ga ubrzati ili usporiti u zavisnosti od vašeg interesovanja za različitu istorijsku epohu Evrope i lako skoknuti do godine koja vas zanima.

Iskoristite ovu priliku da upotpunite svoje znanje iz istorije pregledom ovog sjajnog videa iznad teksta, a možete i da obnovite gradivo ponovnim gledanjem gore pomenutog starijeg klipa istog autora o kome smo pričali OVDE.

Fashion_photography_from_mid-20th_century8 Modna fotografija: Ekstravagancija 40-ih i 50-ih photo-1494390248081-4e521a5940db Koja dijeta je bila popularna godine kada ste se rodili? The-Most-Iconic-Met-Gala-Dresses-of-All-Time-Zendaya Met Gala: Najglamuroznije toalete do sada Karađorđev portret, Uroš Knežević, 1852.(foto narodnimuzej.rs), Karađorđeva dolama, detalj (foto Istorijski muzej Srbije) 10 ličnih predmeta Karađorđa Petrovića · · ·