_DSC0647.ARW
KULTURA · film/TV

Reditelj Hans Peter Moland i Lijam Nison udružili su snage u ovom dramatičnom trileru koji je spoj ledene osvete i crnog humora.

Dobro došli u Keho, -10 je stepeni u ovom glamuroznom skijalištu. Ovde lokalna policija nije navikla na mnogo akcije dok sin skromnog gradskog vozača čistača snega, Nelsa Koksmana (Lijam Nison), ne bude ubijen po nalogu Vikinga (Tom Bejtman), bahatog šefa narko kartela.

Podstaknut besom i naoružan teškom mašinerijom, Nels namerava da uništi kartel do poslednjeg čoveka, ali njegovo poimanje ubistva proizilazi uglavnom iz onoga šta je pročitao u krimi romanima. Dok se tela gomilaju, pokreće se rat između Vikinga i njegovog dugogodišnjeg suparnika White Bull-a (Tom Džekson), osećajnog šefa indijanske mafije, koji će brzo eskalirati i obojiti bele padine malog grada u krvavo crvenu boju.

Lijam Nison u najboljem izdanju u filmu Ledena potera od 21. februara u bioskopima u distribuciji Blitz Filma.


62427-paramount Najbolji filmovi koji su osvojili Oskara BeFunky-collage (2) Dokumentarni filmovi na 47. FEST-u miloscu bozjom Nagrađeni filmovi sa Berlinala na FEST-u 8u02-ttp-00025cr-jpg-cmyk-1548444448 Oskar 2019: 5 najbolje stilizovanih muških likova · · ·