collage
U VAZDUHU · flešbek

Nju ne treba posebno predstavljati. Žena autentične pojave, zavodljivog glasa i razoružavajuće energije. Kraljica popa još od ’80-ih. Ikona stila koja je oduvek pomerala granice kako u muzici, tako i u svom vizuelnom identitetu. Neprikosnovena. Jedinstvena. Madona.

Ova neustrašiva lavica rođena je 16. avgusta 1958. u Mičigenu. Još od malih nogu ispoljavala je veliki talenat za ples, muziku i javni nastup, te je kao vrlo mala učestvovala u baletskim i muzičkim priredbama. 1978. preselila se u Njujork kako bi se bavila modernim plesom. Nakon što se oprobala kao bubnjar, gitarista i vokal u nekoliko rok bendova, 1982. potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom Sire Records, da bi već sledeće godine izašao njen album prvenac koji je oborio sve rekorde. Nakon njega usledio je niz jednako slušanih i kvalitetnih albuma kao što su Like a Virgin (1984), True Blue (1986), Ray of Light (1998) i Confessions on the Dance Floor (2005). Madona je ujedno i kantautor, te je većinu svojih hitova sama napisala i komponovala.

Pored vrlo uspešne muzičke karijere, Madona se oprobala i u ulozi glumice i to u filmovima: Desperately Seeking Susan (1985), Dick Tracy (1990), A League of Their Own (1992) i Evita (1996).

Osim toga, bavila se i dizajnom odeće, pisanjem knjiga za decu i produciranjem filmova.

U čast njenog 60. rođendana, pogledajte video koji prikazuje Madonin život od najranijeg detinjstva pa sve do danas. Od porodičnih okupljanja, rođendana i prvih nastupa, preko tinejdžerskih dana, buntovne faze i pank stila, pa sve do uspešne karijere, koncerata i zrele faze, ovaj sedmominutni video prikazuje najznačajnije trenutke njenog života, te verujemo da ćete uživati, naročito ukoliko ste veliki obožavalac ove pop dive.           

Audrey_Hepburn_spring_girl_1950s31 Prva serija modnih fotografija Odri Hepbern collage Uvrnuta čudovišta iz starih japanskih filmova princess-diana-holiday-1532613444 Retko viđene fotografije britanske kraljevske porodice sa odmora collage Najlepše haljine na filmskom platnu · · · ·