Automatski nacrt
KULTURA

Indonežanski seljaci iskopaju svoje pretke svake tri godine te ih oblače u novu odeću i to sve zbog drevnog rituala kojim pokazuju ljubav i poštovanje. Ritual traje već više od sto godina a obeležavaju ih Torajani iz Indonezije.

Ime festivala Ma’nene festival znači Obred čišćenja leševa i rođaci oblače svoje pretke u novu odeću i slikaju se sa leševima. Ovo je jedan od najbitnijih festivala ove etničke grupe.

Većina štedi novac za svoju sahranu tokom života. Telo se umotava u nekoliko slojeva tkanine da bi se sprečilo propadanje. Zatim se pokojnik iskopava svake tri godine, leš se očisti i obuče u novu odeću i slika sa članovima porodice.

Meštani ovog sela su bili izolovani od ostatka sveta do 1970. godine jer žive u oblasti Sulawesi u Indoneziji. Meštani sela su ohrabreni da se žene udaju za rođake ali samo iznad četvrtog kolena. I u njihovim uverenjima smrt je samo jedna od stanica u životu čoveka.

Foto izvor: Pexels Od sutra Italija daje mladima 500 evra za 18. rođendan muzeji Spektakularni muzeji Mladi duh Evrope Mladi duh Evrope u DKSG m Najstariji jezici koji se i dalje govore u svetu · ·