BeFunky-collage (24)
PULS GRADA · shopping

Španski high-street fashion brend lansirao je prolećno izdanje svoje eco-friendly kolekcije COMMITTED. Oko 38% kolekcije džinsa za proleće 2019. ima održive karakteristike i očekuje se da će se ta brojka povećati na preko 50% u predstojećoj sezoni.

Svet prolazi kroz proces promena, kao i Mango. Brend je uveo nove tehnike u proizvodnji svojih sezonskih farmerica i uspeo da smanji potrošnju vode do 10 litara po odevnom komadu. Za krojeve kao što su Boy i Straight potrošnja vode smanjena je do 16,5 litara.

U svom stalnom zalaganju za ekološki posvećenu modu, Mango je analizirao otisak vode (obim vode korišćene u proizvodnji) standardnog para svojih farmerki i otkrio da proizvodnja pamuka i procesi završne obrade čine 90% potrošnje vode.

Kompanija je u saradnji sa stručnjacima iz tog područja razvila dve inicijative.

Uvođenje tehnologije ECOWASH, kompanije Jeanologia, pomoglo je u smanjenju potrošnje vode, energije i hemikalija. Inkorporacija Inicijative za bolji pamuk (BCI) u odeću takođe podstiče korišćenje tehnika održivog uzgoja pamuka, smanjuje potrošnju vode i hemikalija i garantuje zdravlje i sigurnost radnika. Koriste se i organski pamuk koji smanjuje potrošnju vode tokom uzgoja i reciklirani pamuk koji podstiče kružnu privredu.

Sprovođenje ovih poboljšanja znači da 38% kolekcije džinsa za SS19 ima održiva obeležja. Za nadolazeću sezonu jesen/zima 2019 očekuje se da će više od polovine proizvodnje Mango farmerica biti održivo.

MANGO Committed

Kompanija izbacuje novu kolekciju Mango Committed, izbor ekološki posvećenog dizajna. Mango koristi reciklirane tkanine i održiva vlakna u dizajniranju ove kapsule odevnih predmeta od 2017. godine.

Jednostavne linije i niz mekih boja određuju estetiku tih komada, koji su izrađeni od tkanina poput viskoze i organskog pamuka. Proizvodnja haljina i tečnih jumpsuits-a povećava poseban karakter kolekcije jer je inspirisan prirodom.

Committed kolekcija je stvorena od pamuka s sertifikatom BCI i novim tehnologijama i održivim vlaknima. LENZING REFIBRA stvorila je GREENCEL, 100% prirodno biorazgradivo vlakno koje potiče od stabala i čija proizvodnja ne koristi toksične materije, i novo TENCEL Lyocell, vlakno stvoreno s komadima pamuka poreklom iz drugih proizvodnih procesa i drvne celuloze. Korišćenjem ekološki prihvatljivih vlakana možemo smanjiti uticaj na planetu.

Ada_Mall_1 Dobrodošli na otvaranje Ada Mall-a! BeFunky-collage (22) DIESEL kolekcija za leto 2019: Rok scena japanske prestonice kao inspiracija BeFunky-collage (20) CAMPER noviteti za proleće 2019 BeFunky-collage (19) SUPERDRY lansira novu kampanju pod nazivom „Leto ili ništa“ · · · ·