mary-shelley-elle-fanning
KULTURA · film/TV

Meri Šeli će uvek biti zapamćena kao spisateljica koja je svetu podarila „Frankenštajna“, jedno od najuticajnijih književnih dela u istoriji. Njen život, međutim, ponekad je bio fantastičniji od priče ovog voljenog romana.

Meri Vulstonkraft Godvin je rođena 1797. u porodici velikana. Njena majka, Meri Vulstonkraft, je bila veliki borac za ženska prava u Velikoj Britaniji i Evropi, dok je otac, Vilijam Gudvin, važio za jednog od najpoznatijih političkih filozofa svog vremena. 

Meri Šeli će u ovom biografskom filmu biti prikazana kao talentovana devojka spremna na veliku borbu kako bi ostvarila svoje snove i proslavila se kao romanopisac. U fokusu će biti njena romansa sa Persijem Šelijem, poznatim romantičarskim pesnikom, čuveno leto 1816. koje su proveli zajedno sa Lordom Bajronom, Džonom Vilijamom Polidorijem i Kler Klermont nadomak Ženeve, ali i lična tragedija koja je odgovorna za nastanak romana Frankenštajn.

U naslovnoj ulozi će se naći En Fening, dok će ostatak glumačke ekipe činiti Daglas But, Bel Poli, Ben Hardi, Tom Staridž i Mejsi VilijamsMeri Šeli je režirala Haifa al-Mansur, a film počinje svoj bioskopski život 25. maja.

Aidan Monaghan/AMC Into the Badlands: Počinje emitovanje 3. sezone serije page-glumci 5 zvezda kojima je dugo trebalo da se proslave 3u1 filmovi bioskop 3 u 1: Bez velikih očekivanja Morgan Jones (Photo: Gene Page/AMC) Morgan James u 4. sezoni serije „Fear the Walking Dead“ · · ·