The Founder
KULTURA · film/TV

Ovo je priča o Rayu Krocu. A ko je on? Osnivač lanca brze hrane McDonald’s. Njega u filmu igra jedan od najsvestranijih glumaca Michael Keaton. On je nedavno dobio svoju zvezdicu na slavnom holivudskom mestašcu Hollywood Walk of Fame, a u ovom ostvarenju sa naročitim žarom pokazuje kako je rođena i na koji način se uzdizala sada imperija slavnog McDonald’s-a.

U režiji Johna Lee Hancocka filmsko ostvarenje The Founder prikazuje preduzetnika Raya Kroca kao oca fast food lanca McDonald’s, baš onog koji je zauvek promenio pravac poslovanja u oblasti restorana i hrane koja se u ovakvom tipu restorana služi. Pedesetih godina prošlog veka Kroc je uvideo značaj i potencijal ovakvih oblika uslužne delatnosti a zahvaljujući dobroj poslovnoj strategiji i ličnoj upornosti na koju film posebno skreće pažnju danas svi znaju za čizburger.

U filmu još igraju Patrick Wilson, Laura Dern, Nick Offermana i BJ Novak.

Cool leto u Cineplexx City letnja preporuka #19: Cool leto u bioskopu Petlja film „Petlja“ – film koji podiže adrenalin Da je  Stranger Things sitkom iz osamdesetih... Da je „Stranger Things“ sitkom iz osamdesetih… Tajne avanture životinja Prikaz filma: „Tajne avanture kućnih ljubimaca“ · ·