Midway
KULTURA · film/TV

Nemački reditelj Rolan Emerih, poznat po filmovima katastrofe kao što su „Dan nezavisnosti“ i „Dan posle sutra“, snimio je novi blokbaster pod imenom „Midvej“. U njegovom fokusu će biti bitka kod Midveja, čuvena pomorska borba na Pacifiku između američkih i japanskih snaga tokom Drugog svetskog rata. Ona se odigrala oko šest meseci nakon iznenadnog japanskog napada na američku vojnu bazu Perl Harbor na Havajima. 

Film će kroz sudbinu nekoliko hrabrih vojnika SAD prikazati ovaj dramatičan istorijski period, ali i samu bitku koja je trajala od 4. do 7. juna 1942. godine. Glavne uloge u Midveju tumače Ed Skrejn, Patrik Vilson, Luk Evans, Aron Ekhart, Nik Džonas, Mendi Mur, Denis Kvejd i Vudi Harelson. Film je navodno koštao 100 miliona dolara, a njegova premijera je zakazana za 8. novembar. U trejleru iznad teksta možete pogledati kako će izgledati ovaj ratni spektakl.

maxresdefault Kventin Tarantino otkrio koji mu je omiljen Marvelov film Da li nas je vise osvojio GOT ili cernobilj_photo Da li nas je više osvojila „Igra prestola“ ili „Černobilj“? Culture_Monitor_CharliesAngels (1) Kristen Stjuart je zvezda novih „Čarlijevih anđela“ Naslovna ilustracija - Darek Zabrocki Dizni je obustavio produkciju jednog od najlepših filmova · · ·