Modna predviđanja iz 1938. za 21. vek
PULS GRADA · moda

Modni trendovi se menjaju gotovo svakodnevno, tako da je teško predvideti šta je ono sledeće što nas tek očekuje. Često se postavlja pitanje- da li ono buduće jeste plod kreatorske mašte, ili je više u pitanju redizajn već postojećeg, sa malim i često gotovo neprimetnim izmenama.

Ali kada je reč o dalekoj budućnosti, kako onda stvari stoje? Čini se, kada pogledamo kako su ranije maštoviti bili modni kreatori da je ova današnja moda samo bledi pokušaj da se pliva po nepoznatim prostranstvima godina i trendova koji nam tek predstoje.

Dizajneri 1939. nisu se bojali izazova i pokušaja da predvide šta će to biti moderno za šezdeset godina. Njihova maštovitost u zamišljanju garderobe koja će se nositi 2000. godine ne prestaje da nas oduševljava.

U videu na početku ovog teksta možete da se upoznate sa lepotama modnih trendova koje su dizajneri iz davno prošlih vremena predvideli za početak 21. veka. Koliko hrabrosti je potrebno da neko ispod svog imena potpiše nešto za šta tvrdi da će biti popularno za više od pola veka. Gledajući ove crno-bele snimke i fotografije možemo samo da zaključimo- hrabrost i volja za promišljanjem budućih vremena i mogućnosti u njima dobar su pokazatelj zašto se sa razlogom tvrdi da je nekada sve bilo bolje!
Uz to, verovali ili ne, neko je već tada predvidjao našu današnju opsesiju telefonima

SPICE GIRLS Promotional photo of UK pop girl group about  1996. Image shot 1996. Exact date unknown. Style File: Spice Girls kape Kape i šeširi koje bi svaki muškarac trebalo da ima rg Najbolji modni momenti Rejčel Grin cover Stil Jareda Letoa: Od elegantnog glumca do neobuzdane rok zvezde · · ·