Klovn motel
PULS GRADA · destinacija

Usred pustinje Nevade (SAD) na autoputu pored mesta Tonapah nalazi se jedan od načudnijih motela na svetu, specifičan po svojoj posvećenosti klovnovima. Da stvar bude još jezivija, blizu njega je i napušteno groblje iz 19. veka.

Budući da mu je lokacija takva da predstavlja praktično oazu u nepreglednoj pustinji kojom je okružen, vozači nemaju izbora nego da ga izaberu za svoje prenoćište ili okrepljenje. Već na ulazu ih čeka figura klovna u prirodnoj veličini, da bi se u holu i sobi suočili sa gomilom lutki, igračaka, statua, postera, slika i suvenira sa njegovim likom.

Ne znamo za vas, ali spavanje u sobi punoj klovnova očiju uprtih u nas, ne čini nam se ni malo prijatno. Šta je to što je od jedne nevine cirkuske atrakcije koja služi da zabavlja, pre svega decu, napravilo strah i trepet nekih odraslih ljudi? Čak postoji i medicinski termin ovog straha – koulrofobija.

U ovom video klipu ćete možda dobiti odgovor na to pitanje i između ostalog saznati: evoluciju našeg poimanja klovnova, neke poznate klovnove, zašto ih se plašimo, i da li je to neizbežno ili posledica začaranog kruga njihovog prikazivanja u popularnoj kulturi (što ih se više plašimo, to ih prave strašnijim, što ih prave strašnijim, više ih se plašimo).

Tunel od cveća Baštenska bajka u dalekom Japanu Panorama velikog koralnog grebena Panorama velikog koralnog grebena airbnbcatacombsroom Noć veštica: Rezervišite svoju sobu u katakombama Pariza "Game of Thrones" u Dubrovniku „Game of Thrones” – u potrazi za lokacijama po Hrvatskoj