the-worlde28099s-fastest-backwards-runner
PULS GRADA · sport&rekreacija

Aron Joder je počeo da se bavi trčanjem još dok je bio u osnovnoj školi. On je provodio sate trenirajući na atletskoj stazi ne bi li ostvario najbolje rezultate na lokalnim i državnim takmičenjima. Njegov trud se isplatio pa je zahvaljujući trčanju zaradio stipendiju za koledž.

Nažalost, svetlu budućnost u ovoj sportskoj disciplini je omela opaka povreda kolena.

Aron više nije mogao da trči kao ranije bez velikih bolova i doktori su mu preporučili da prestane. Ipak, strast prema ovoj aktivnosti je bila suviše jaka. On je jednostavno morao da pronađe način da ponovo trči.

Aron je odlučio da proba nešto zaista nesvakidašnje. Naime, on je otkrio da kada trči unazad uopšte ne oseća bol u svom kolenu, ali jednako zadovoljava svoju potrebu za ovom aktivnošću. Ubrzo je počeo svuda da praktikuje ovakav način trčanja, čak i na traci za trčanje u teretani!

2015. je postavio Ginisov rekord za najbrže pretrčanu milju unazad, a danas radi kao trener mladih atletičara koje ponekad ohrabruje da pokušaju da trče na njegov način kako bi razbili monotoniju treninga.

Aron možda nije ispunio svoje dečačke snove da trči na Olimpijskim igrama, ali mu je svakako pošlo za rukom da svojim primerom postane inspiracija milionima ljudi koji se nalaze u naizgled bezizlaznim situacijama i pokaže im da snaga volje i vera u sebe stvarno čine čuda.

Pogledajte u videu iznad teksta kratku priču o ovom neverovatnom čoveku.

Zlatan Ibrahimović (foto: Peter Powell) Zlatan Ibrahimović se pridružuje kompaniji Visa page_cover Smešni momenti iz teretane 28783563_1835226246507661_5367793170159741936_n_cover 31. Beogradski maraton bewakoof-com-official-218170-unsplash-1000x500 Trik koji će vam omogućiti da trenirate više · · ·