top-brands-final-2
U VAZDUHU · svet

Na Youtube kanalu TheRankings se može pogledati neverovatni animirani grafikon koji otkriva koji su brendovi bili najpopularniji u svetu u poslednjih devetnaest godina. Njihovo rangiranje je izloženo na vizuelno dopadljiv način tako da ćete vrlo lako primetiti koje kompanije su rasle, a koje su gubile uticaj u svetu biznisa u periodu od 2000. do danas.

Na početku izabranog perioda, Coca-Cola je najjači brend, a odmah iza nje se nalaze Microsoft, IBM, Intel i Nokia. Ove kompanije će zajedno sa brendovima kao što su Toyota, McDonald’s, Disney, Marlboro i Mercedes-Benz biti lideri na globalnom tržištu u prvoj deceniji 21. veka, a jedina nova firma koja će se ušetati na listu je američki Google, čiji je uticaj od 2008. krenuo rapidno da raste.

Ipak, od 2012. naovamo aposlutnu dominaciju će ostvariti samo jedna kompanija. To je, naravno, Apple, a svoje mesto na listi najjačih brendova će pronaći i drugi tehnološki giganti kao što su Amazon, Samsung i Facebook. Pogledajte u videu iznad teksta kako se kretala popularnost globalnih brendova u periodu od 2000. do 2018. godine.

Library_walls_Ferrante_mural.jpg-1-1376x1032 Mural u čast serijala „Moja genijalna prijateljica” osvanuo u Napulju naslovna Ovaj čovek brine o 4.000 papagaja pjimage-20 Jedan od najmoćnijih kompjutera na svetu nalazi se u crkvi red-lantern-1202514_960_720 Otkrivamo zašto je CRVENA oficijalna boja Kineske nove godine · · · ·