Legenda o Konkubini
KULTURA · film/TV

Jedan od najgledanijih filmova na ovogodišnjem Festu „Legenda o Konkubini”, slavnog reditelja Kaige Čena, nakon specijalne projekcije u četvrtak u 20h u bioskopu Cineplexx u Ušće Shopping centru, naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru. Najskuplji kineski film, u koji je uloženo blizu 200 miliona dolara, prikazaće svu raskoš i lepotu drevne Kine kroz priču o ljubavi, osveti i smrti.

Slavni reditelj, autor filmskog hita Zbogom moja Konkubino, čak šest godina je gradio rekonstrukciju impozantnog glavnog grada iz 8. veka, kako bi se verno dočarala epska priča, što ovo čini najskupljim i najvećim kineskim filmskim projektom. Baziran na istorijskim činjenicama, film nam predstavlja konkubinu Jang, jednu od najpopularnijih žena u kineskoj istoriji, veoma poštovanu i obožavanu iako nije imala zvaničnu titulu.

“Želeo sam da prikažem najznačajniju kinesku dinastiju, Tang, i ljude koji su u to vreme živeli, a posedovali su neverovatan nivo imaginacije i kreativnosti. Bio je to ogroman posao, ali i izazov da ispričate priču koju će ljudi razumeti, baš kao i tu specifičnu energiju. Snimanje je trajalo više od pet meseci, a oko sebe sam imao sjajan i veoma profesionalan tim čije su energija i želja bile ujedinjene i mislim da smo napravili sjajan posao”, rekao je reditelj.

Japanski budistički monah Kukai poslat je u grad Čang da pomogne u razrešenju niza neobičnih smrti čiji je vinovnik demon u oblike crne mačke, koja teroriše carski grad. Za to vreme sprijatelji se sa pesnikom po imenu Bai Letian i njih dvojicu istraga vodi u vreme prethodnog cara i njegove tragične ljubavi sa konkubinom Jang, ženom neprevaziđene lepote. Monah i pesnik saznaju da je smrt prelepe konkubine jedan od motiva za osvetu demona.

Povrćkice u kući Minimax: Spremi se da zavoliš povrće! gallery-1496604385-landscape-1452114078-elle-the-crown-index 10 najskupljih serija svih vremena BeFunky Collage Mart u jeku: Ima li filma nakon Festa? adrift-movie-stills-and-poster-3 Adrift: Ljubavna drama prema istinitom događaju · ·