Namirnice idealne protiv mamurluka
U VAZDUHU · urban flash

Svakome se može dogoditi, zaboravili ste koliko imate godina, malo ste se opustili i kada je svanulo novo jutro vi imate ozbiljnu mučninu i glavobolju koje nikako da prestanu. Vaše telo samo pokušava da vam stavi do znanja koliko je alarmantna situacija, zato ne pokušavajte da negirate simptome i prespavate čitav dan u nadi da će san sve rešiti. Vreme je da preduzmete nekoliko odlučnih koraka!

Svako malo se priča o namirnicama koje bi vam mogle pomoći u borbi protiv mamurluka, ali niko ne objašnjava zašto je neka namirnica tako preko potrebna u tom teškom trenutku. Na vama je da pogledate video, ili makar pročitate kratka uputstva koja smo vam pripremili:

10. Iako vam može zvučati suludo, sok u tegli kiselih krastavčića zaista bi mogao mnogo da vam pomogne. Ukoliko niste ljubitelj previše kisele hrane, u ovom slučaju pića, u čašu soka razmutite i jednu kašičicu meda. Ma kako zeleno izgledao ovaj sok je bogat elektrolitima, a vama je baš to potrebno.

9. Ljudi izbegavaju doručak jutro nakon pijanstva, što je sasvim pogrešno. Regulišite svoj metabolizam i šećer u krvi laganim obrokom, poput tosta sa malo meda.

8. Tablete Alka-Seltzer će neutralisati želudačnu kiselinu, zahvaljujući aktivnom sastojku sode bikarbone i tako umiriti neprijatne osećaje u stomaku.

7. Jaja su odličan izbor za doručak praćen mamurlukom, jer su puna albumina, koji kao prirodni protein „diže iz mrtvih“.

6. Domaća supa ili čorba u velikim količinama vratiće vam neophodne minerale, koje ste tokom noći izbacili kroz znoj i učestalo mokrenje izazvano unošenjem alkohola.

5. Banane su veoma bogate elektrolitima, njih nikako nemojte preskočiti.

4. Neki farmaceuti i lekari preporučiće vam i multivitamine, ali obratite pažnju, ukoliko ih već uzimate važno je da oni u svom sastavu imaju vitamine B12 i folnu kiselinu, inače glavobolja ostaje nerešen problem.

3. Kokosova voda – sadrži mnogo nutrijenata, magnezijum, fosfor i kalcijum, a ima i lekovita svojstva. Ova voda savršeno gasi žeđ, jedini problem je što je ne možete naći u svakom supermarketu.

2. Napitak za sportiste – pomaže da što pre izbacite toksine iz tela!

1. Savršeno piće zvano voda… Poznato je da glavobolja i mamurluk nastaju jer je vaše telo pod uticajem alkohola zapravo dehidriralo, pa vam signalizira na veoma brutalan način, koliko mu je potrebno da povratite izgubljenu tečnost.

Demre Putovanje: Upoznajte Demre 404 error 20 neprevaziđenih „404 error“ stranica Mačija cirkuska trupa Neverovatni mačiji bend putuje po Americi 14 najstarijih predmeta 14 najstarijih predmeta na svetu ·