Melanholija
KULTURA · art

Među različitim umetničkim disciplinama uticaji su česti pa se često ne može utvrditi šta je na šta uticalo, naročito ako se takva dela pojave gotovo istovremeno.

Verovatno možete da pretpostavite da kod ljudi koji rade u oblastima koje popularišu vizuelne sadržaje postoji uvek potreba da se pronađe nekakav izvor inspiracije, nešto što može da pokrene na dalje procese stvaranja, a šta je u tom smislu bolje od posete muzejima i susreta sa delima klasične umetnosti…

Jeste li znali da su mnoge filmske scene inspirisane poznatim slikama? Tako je recimo slika Francisa Bacona dala povod za vizuelno rešenje Christopheru Nolanu u stvaranju lika Jokera u filmu The Dark Knight.

Mnoge poznate filmske scene i kostimi koji se pojavljuju na velikom platnu prva vizija smestila je daleko od filmske umetnosti na platna istina, ali slikarska. Na ovaj način reditelji mogu da odaju počast svojim omiljenim slikarima, a vi možete da pogledate video u kojem su otkrivene međusobne veze između dva vida umetničkog izražavanja, oba sjajna i oba veoma inspirativna.

Tetvaže inspirisane klasičnim delima Kad klasična umetnost inspiriše tetovaže cover1 Dom omladine u martu: Izložbe „Priča o Buldožeru‟ i „Liquid Light‟ Danja Tekic, Struktura III - 1 Dve izložbe u Galeriji Remont Diznijevi junaci i umetnost Umetničke slike inspirisane poznatim Diznijevim junacima · · ·