0004_reel_5_no_blanking_rec709_2.93.2
KULTURA · film/TV

Dž. R. R. Tolkin je autor koji je više nego bilo ko drugi zaslužan za razvoj epske fantastike kao respektabilnog književnog žanra. Njegovi romani kao što su „Hobit“ i trilogija „Gospodar prstenova“ već više od pola veka fasciniraju čitaoce širom sveta. Veoma uspešne filmske adaptacije ovih dela su još više povećale zainteresovanost ljudi za avanture Tolkinovih junaka po predelima njegove fantastične Srednje zemlje.

Ove godine, međutim, došlo je vreme da na velikom platnu gledamo priču o samom autoru ovih remek-delaU našem prethodnom tekstu možete pročitati šta će biti u fokusu biografskog filma o Dž.R.R. Tolkinu, a sada imate priliku da pogledate prvi trejler za ovo obećavajuće ostvarenje. Nikolas Holt glumi čuvenog pisca, dok je uloga njegove žene Edit Brat poverena Lili Kolins. Tolkina je režirao Dom Karukoski, a scenario su napisali Dejvid Glison i Stiven Berisford. Premijera filma je rezervisana za 10. maj.

5c59c4caeb3ce806d8041b33-1536-1152 Kako filmovi i serije pogrešno predstavljaju pojedina zanimanja catch 22 Džordž Kluni se vraća na male ekrane u adaptaciji „Kvake 22“ _J4A4682.CR2 Provedite Dan zaljubljenih uz Kijanu Rivsa Naslovna fotografija - poster za film Dumbo (izvor cinepolis.com) Diznijevi crtaći koji će uskoro postati igrani filmovi · · ·