ikea-asmr-PAGE-2017
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Poznata švedska kompanija za proizvodnju i prodaju nameštaja je uvek bila poznata po svom smislu za dobar marketing. Poslednji njihov poduhvat u ovom domenu je reklama za kolekciju proizvoda za spavaću sobu, koja traje neverovatnih 25 minuta i oslanja se na novi trend tzv. ASMR YouTube klipova za opuštanje.

ASMR (autonomous sensory meridian response) je relaksirajući osećaj, koji počinje od glave i ubrzo se spušta do donjeg dela leđa, dok na kraju ne obuhvati gotovo celo telo. Najčešće ga izazivaju ugodni zvuci, kao što su na primer: šaputanje, blago pucketanje ili lupkanje prstima po različitim površinama. Ponekad možemo da iskusimo isti osećaj i vizuelnim stimulansima, kao što je slučaj u ovoj IKEA reklami, gde je prikazana savršeno uredna soba, osvetljena dnevnom svetlošću i puna predmeta obojenih pastelnim bojama ugodnim za oko. Kompletan utisak upotpunjuje prijatan ženski glas koji tiho izgovara relevantne informacije o kvalitetu i ceni proizvoda u sobi.

Inače video klipovi u ovom stilu su u poslednjih nekoliko godina veliki hit na YouTube mreži, o čemu možete više pročitati OVDE.

Joker city magazin_cover City letnja preporuka #34: Tikkurila boje – zdravo okruženje za vašeg mališana cover Kako da spavaća soba izgleda romantičnije 9c2e49467d4918c371e787c34ef234d8_cover Sobe sa pogledom iz snova Enterijer - trendovi koje treba zaboraviti Trendovi u uređenju doma koji su prevaziđeni · · ·