Google Earth
U VAZDUHU · tech/web

Naša omiljena virtuelna mapa je lansirala nekoliko inovacija u svojoj poslednjoj inkarnaciji koja je počela sa radom ovih dana. Prvo upada u oči malo drugačiji interfejs nego što smo navikli. Osim kozmetičkih promena primetne su i neke nove funkcionalnosti koje će nam sigurno „ukrasti“ mnogo vremena.

Najzanimljivija među njima je Voyager opcija. Ona nam pruža mogućnost da budemo deo najrazličitijih tura po svetu, pa tako jedna od njih omogućava pregled građevina poznatog arhitekte Franka Gehryija, druga posetu nacionalnom parku Gombe u Tanzaniji (uz stručno vođstvo Jane Goodall), a postoji i mogućnost boljeg upoznavanja sa lokacijama koje su bile tema emisije Planet Earth (BBC). Ture prati informativni tekst sa strane. Istovremeno je dozvoljeno koristiti i stare Google Earth opcije, kao što je na primer Street view. Imajte na umu, očekuju nas nove ture svake nedelje.
Ako niste sigurni šta vas tačno zanima, novo dodato dugme I’m feeling lucky će vas odvesti na jednu od 20.000 lokacija na Zemlji, gde će vam ovaj servis pružiti Wikipedia članak, koji je relevantan za nju i dodatne opcije za dalje istraživanje. Još jedan od noviteta je i 3D taster koji omogućava korisnicima da izabrane lokacije gledaju iz svih uglova.
igrica Chicken Scream: Umesto tastature koristite glas Samsung S8 bgd Samsung Galaxy S8 i S8+ stigli u Srbiju Whisperr Whisperr: Jedina domaća audio aplikacija za upoznavanje Huawei P10 (5) Najnoviji „flagship“ model u prodaji od ponedeljka · · · · ·