gillettte
U VAZDUHU · društvene mreže

Od reklama za brijače naučili smo da očekujemo sličan obrazac sa dosta ponavljanja i malo iznenađenja. Novi Gillette oglas, koji je ipak nešto više od puke reklame, doneo je lavinu reakcija na internetu i izazvao podelu među muškarcima.

Naime, kratki oglas koji se zove Believe (Veruj), bavi se vršnjačkim zlostavljanjem, seksualnim uznemiravanjem, agresivnim i sveukupno pogrešnim muškim ponašanjem. U njemu su promenili svoj čuveni slogan „Najbolje što muškarac može da dobije“ za novi „Najbolji što muškarci mogu da budu“. Ideja koju su pokušali da plasiraju je da muškarci moraju da pokažu jedni drugima kako su odgovorni za svoje ponašanje i od malih nogu spreče ono koje nije poželjno.

Ljudi svakako nisu ostali ravnodušni na ovaj oglas i to se može videti po milionskom broju pregleda, hiljadama komentara i utisaka. Među njima ima onih koji smatraju da je to važna poruka koja treba da se proširi, ali i onih koji su smrtno uvređeni i nikada više ne žele da koriste proizvode ove kompanije. Trenutno ima dvostruko više dislajkova od lajkova, a komentari sa najviše odgovora su mahom negativni. Neki muškarci su razočarani načinom na koji je plasirana poruka, neki sumnjaju u njenu iskrenost, a treći ne žele ni da komentarišu.

Oglas je napravljen kao deo kampanje u okviru koje se Gillette udružio sa nekoliko projekata koji se bore protiv nasilnog ponašanja muškaraca i zalažu se za bolji razvoj društvenih i komunikacionih sposobnosti mladića. Mnogi smatraju da je ova kompanija i očekivala negativne reakcije, ali da je svaki publicitet dobar publicitet i da će sada svi željno iščekivati njihovu narednu reklamu. Šta vi mislite?

Close-Up Of Egg Over White Background Jaje prestiglo Kajli Džener u trci za najpopularniji post na Instagramu naslovna Ove supruge pokazuju koliko brak može da bude zabavan ezgif.com-webp-to-jpg Ovo su najuspešnije praznične reklame ove sezone naslovna Najkreativnije božićne dekoracije u bolnicama · · · · · ·