Automatski nacrt
KULTURA · art

Na samo dva sata vožnje od glavnog grada Japana, nalazi se jedinstveni muzej kamenja u obliku ljudskih lica koji je s razlogom privukao pažnju mnogih posetilaca, jer ovakvo nešto se ne viđa često. 

Muzej Chinsekikan, poseduje kolekciju od više hiljada kamenčića različitih veličina i oblika. Osnovao ga je Šosa Hajama, koji je kamenje sakupljao punih 50 godina, imajući veoma stroge kriterijume po kojima je odlučivao koji će se naći u njegovoj kolekciji, a koji neće. Nakon njegove smrti, o muzeju je nastavila da se brine njegova ćerka, Jošiko Hajama.
Gde je njen otac stao, ona je nastavila, vodeći računa o muzeju i primenjujući stroge kriterijume prilikom biranja postavki, koje je uspostavio njen otac.

Džoni Dep, Voldemor, Elvis Prisli, i još mnoga druga lica možete pronaći u ovom unikatnom muzeju. Većina kamenčića ima ime, ali budući da ih ima mnogo i dalje postoje primerci koji su još uvek neimenovani. Zbog toga, posetioci muzeja imaju mogućnost da predlože naziv za kamena lica koja nemaju ime. Pogledajte u videu iznad teksta ljudska lica koja su u kamenu prepoznavali Jošiko Hajama i njen otac.

MiaCuk Radikalna Mekoća: Otvaranje izložbe u galeriji „Drina” stuff-no-one-told-me-snotm-alex-noriega-81 Rečenice koje niko ne izgovara Anđela Grozdanić Fotografije2 Upoznajte umetnicu Mariju Milanković Mašu AjaJungOdlikovanje(34) Aji Jung uručen „Orden italijanske zvezde” · · ·